Godafton sköna söndag.
Efter ett inlägg på fejjan om söndagsmiddagen så bjuder jag på recpetet här:
Köttfärsgryta med ädelost.
( Brändkojegryta, Min fars jaktlag brukar alltid laga denna gryta i jaktskugan i Brändkojjan, därav namnet Brändkojegrytan!)
8-10 pers.
1000g ( 1kg) köttfärs
1 gul lök
150g bacontäningar
400g champinjoner skivade eller hela.
5 dl matlagningsgrädde
125g Kvibille grädd- ädelost.
4 vitlöksklyftor
2 tsk timjan
4 tsk köttbuljong
4msk tomatpure
salt och pepparmix efter behag
Hacka löken i inte alltför små bitar. Bryn löken i panna på svag värme.
Lägg över löken i en större gryta med lock, gärna 4 liter, det behövs utrymme att röra om i.
Den stora grytan är nu varm. Slå i ca 2 dl vatten, låt koka upp, slå i 2 tsk köttbuljong i pulverform.
Bryn köttfärsen i panna,(salta och peppra) kan delas upp på två omgångar. Lägg över i grytan.
Bryn baccontärningarna i pannan och slå över i grytan.
Häll över matlagningsgrädden, låt puttra i grytan.
Smula ädelosten i cm-stora bitar, slå över i grytan.
Pressa i 4 st vitlöksklyftor, öka eller minska mängd efter behag.
Fyll på med timjan, salt och pepparmix.
Låt allt småkoka 10 – 15 min.
Smaka och tillsätt mera kryddor om det behövs.
Servera med kokt ris och grönsallad till. Gärna grovrivna morötter.
Smaklig måltid!
Efter ett inlägg på fejjan om söndagsmiddagen så bjuder jag på recpetet här:
Köttfärsgryta med ädelost.
( Brändkojegryta, Min fars jaktlag brukar alltid laga denna gryta i jaktskugan i Brändkojjan, därav namnet Brändkojegrytan!)
8-10 pers.
1000g ( 1kg) köttfärs
1 gul lök
150g bacontäningar
400g champinjoner skivade eller hela.
5 dl matlagningsgrädde
125g Kvibille grädd- ädelost.
4 vitlöksklyftor
2 tsk timjan
4 tsk köttbuljong
4msk tomatpure
salt och pepparmix efter behag
Hacka löken i inte alltför små bitar. Bryn löken i panna på svag värme.
Lägg över löken i en större gryta med lock, gärna 4 liter, det behövs utrymme att röra om i.
Den stora grytan är nu varm. Slå i ca 2 dl vatten, låt koka upp, slå i 2 tsk köttbuljong i pulverform.
Bryn köttfärsen i panna,(salta och peppra) kan delas upp på två omgångar. Lägg över i grytan.
Bryn baccontärningarna i pannan och slå över i grytan.
Häll över matlagningsgrädden, låt puttra i grytan.
Smula ädelosten i cm-stora bitar, slå över i grytan.
Pressa i 4 st vitlöksklyftor, öka eller minska mängd efter behag.
Fyll på med timjan, salt och pepparmix.
Låt allt småkoka 10 – 15 min.
Smaka och tillsätt mera kryddor om det behövs.
Servera med kokt ris och grönsallad till. Gärna grovrivna morötter.
Smaklig måltid!
Åh det lät riktigt gott, måste testa det!
SvaraRadera