tisdag 10 januari 2012

Nystart!

Nytt år, ny månad, ja, helt enkelt en nystart!


Det känns som man börjar om, startar på ruta ett igen. Januari, den första månaden på det nya året.
Man får lite extra energi, en kick att nu har vi hamnat på "vår"sidan. Fast det kanske e galet att kalla det vår nu mitt i kalla vintern. Brr det var -17 när vi vaknade i morse. De kallaste vi haft hittills denna vinter.

Men ändå... vi blickar framåt! Jag längtar galet mycket efter vårens blomster....Tulpaner, ett måste hemma hos oss nu. En ny bukett varje vecka!... Ni kommer väl ihåg att fira Tulpanens dag nu på söndag den 15:e!
Pärlisarna... de söta pärlhyacinterna,både i vintrigt vitt och ljusblå våris,  krokusar, snödroppar och så ranunklarna min absoluta favorit!
Nej, nu åker julstjärnorna i soporna och jag måste ner till butiken och fylla på vårkänslan lite snart!



Årets första, brukar alltid på vara vita.... Städat ut julen och in med lite färg, krispigt lime, vintrigt vitt och gnistrande silver med en smula lila för humörets skull!

Lammytterfile, rödvinssky, rotfrukter med smulad fetaost och bladspenat.
Har även hamnat på det nyttiga sidan, blir en hel del matlagning här hemma. Har fyllt upp förrådet med läckra rotfrukter och härliga grönsaker. Fruktfaten är fyllda med färg. Jag är glad över det stora utbud som finns av alla läckerheter!

En annan favorit på middagsbordet är Saffranslaxen. japp saffran efter jul oxå. Jag är lite smått galen i just denna gyllene krydda!

Smörj en ugnsform, lägg i bladspenat, strimlad purjo och paprika. Lägg på laxen. Krydda med salt och peppar och pressa över lite lime. Blanda till en sås utav cream fraice, vitt vin, saffran och persilja krydda med salt och peppar häll det över laxen. tillaga i ugn 225 grader i 20-25 min.

Servera gärna med ugnsrostade rotfrukter till laxen i form utav sötpotatis, palsternacka,rödbeta, kålrot, rödlök och morot eller det som finns hemma i skafferiet! Skåprensning är bra sisåhär i januari! ( Om ni använder rödbeta och sötpotatis, lägg in dem i ugnsformen ca 15 min efter de andra rotfrukterna för att slippa mos av de hela!)

(Alt;  pressad potatis och kokta sockerärtor)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar