tisdag 6 november 2012

italiensk kycklingfilé

Trixade lite i köket i lördags, helt klart godkänt av hela familjen så jag bjuder på det även här!


4 kycklingfileér
soltorkade tomater
1 ask färskost
1 klyfta vitlök
parmaskinka
basilika ( gärna färsk)
2 dl grädde eller cream fraiche, jag använde fraiche.
en halv citron
salt och peppar.

Ugn: 175 grader
Pressa vitlök och blanda en med färskosten i en skål. Hacka tomaterna, basilikan och blanda i, tillsätt citronsaft.
Skär en ficka i fileérna och fyll med röran.
Linda runt med skinkan.
In i ugnen i ca 20-30 min.

Häll resten av röran i en kastrull och tillsätt cream fraiche, låt koka upp under omrörning och tillsätt lite vatten.

Servera med rostade rotfrukter, såsen och en fräsch sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar