måndag 12 december 2011

Johanna juliga praliner

 Hej alla läsvänliga gottegrisar!

Tänkte dela med mig av mitt experiment som blev enligt mig fantastiskt goda...och de bästa av allt, de smakar allt vad jul innebär i smaklöksväg!

Pepparkakor, mandelmassa, choklad och glögg!, kan de bli bättre?!

Ca: 15-20 st
  • pepparkakor ca 15-20 st
  • 100g mandelmassa
  • 3 msk mjukt smör
  • 1 msk smaksättning i mitt fall glögg ( alt.. kaffe, konjak,...)
Garnering: 
  • 100g vit cholkad
  • krossade pepparkakor
Krossa pepparkakorna i en mortel, riv mandelmassan och blanda den med pepparkakorna, smör och smaksättning.
Rulla runda bollar efter önskad storlek.
Smält chokladen och doppa kulorna däri, strö över lite pepparkakskross.

Låt stelna och förvaras svalt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar