Lingon Focaccia.
( 1 bröd, 1 normalstor långpanna)
Tillsätt salt, olivolja och riven mozzarella. Arbeta in 12 dl mjöl i omgångar.
Täck och låt jäsa en halvtimma.
Arbeta genom degen på arbetsbänken eller i maskin. för bästa resultat bör delen arbetas 10 min för hand eller 6-7 min i maskin.
Platta ut degen i en smord långpanna ( olivolja med lite flingsalt i botten)
Täck och låt degen jäsa ytterligare i en halvtimma.
Strö över lingonen och tryck ner dem något i degen.
Ringla över olivolja och avsluta med hackad rosmarin och flingsalt.
Grädda brödet i 30 min mitt i ugnen i 200 grader.
Tippa ur det färdiga brödet från långpannan och låt de svala på galler.
( 1 bröd, 1 normalstor långpanna)
- 1 paket jäst ( 50g)
- 5dl ljummet vatten (37) grader
- 1,5 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 125g riven mozzarellaost
- 12,5 dl vetemjöl
- 1 dl lingon ( gärna frysta)
- 2 msk olivolja
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 1 tsk flingsalt
Tillsätt salt, olivolja och riven mozzarella. Arbeta in 12 dl mjöl i omgångar.
Täck och låt jäsa en halvtimma.
Arbeta genom degen på arbetsbänken eller i maskin. för bästa resultat bör delen arbetas 10 min för hand eller 6-7 min i maskin.
Platta ut degen i en smord långpanna ( olivolja med lite flingsalt i botten)
Täck och låt degen jäsa ytterligare i en halvtimma.
Strö över lingonen och tryck ner dem något i degen.
Ringla över olivolja och avsluta med hackad rosmarin och flingsalt.
Grädda brödet i 30 min mitt i ugnen i 200 grader.
Tippa ur det färdiga brödet från långpannan och låt de svala på galler.
Höstmiddag?! Då e detta ett perfekt bröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar