måndag 14 november 2011

Lingon Focaccia

Lingon Focaccia.
( 1 bröd, 1 normalstor långpanna)
  • 1 paket jäst ( 50g)
  • 5dl ljummet vatten (37) grader
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 125g riven mozzarellaost
  •  12,5 dl vetemjöl
Att toppa med:
  • 1 dl lingon ( gärna frysta)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk flingsalt
Smula jästen i bunken och lös upp den i ljummet vatten.
Tillsätt salt, olivolja och riven mozzarella. Arbeta in 12 dl mjöl i omgångar.
Täck och låt jäsa en halvtimma.
Arbeta genom degen på arbetsbänken eller i maskin. för bästa resultat bör delen arbetas 10 min för hand eller 6-7 min i maskin.
Platta ut degen i en smord långpanna ( olivolja med lite flingsalt i botten)
Täck och låt degen jäsa ytterligare i en halvtimma.
Strö över lingonen och tryck ner dem något i degen.
Ringla över olivolja och avsluta med hackad rosmarin och flingsalt.
Grädda brödet i 30 min mitt i ugnen i 200 grader.
Tippa ur det färdiga brödet från långpannan och låt de svala på galler.


Höstmiddag?! Då e detta ett perfekt bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar