måndag 28 november 2011

1:a advent

Efter en hektisk helg med bankbesök, husägare, flytt, flyttstäd, julklappshopping,  och början av lite uppackning i nya huset så avslutade vi helgen med att utforska Älvdalens julskyltning. Vi invigde dalgatan tillsammans med vackert snöfall, vilket var efterlängtat!

Dock har jag inte hunnit ut i skogen för att plocka lite mossa till julens pyssel ännu, men enligt väderprognosen så löser nog de sig med!

En sak har jag upptäckt som småbarns förälder, Älvdalen bjuder inte på barnvagnsvänliga butiker, de finns en del men för oss barnvagnsförare..,och handikappade kan de vara svårt att komma in i de flesta butiker längs gatan, vilket är synd!

I have a dream.... Eller, ja har rätt många drömmar, som kommer och går, Som arbetas både dag och nattetid i skallebanken.  En del blir verklighet, en del blir inge bra och raderas bort så att de kan få plats med nya!

Om jag någon gång skulle öppna en alldeles egen blomsteraffär så skulle jag göra det just till skyltsöndagen. Ja annars får de liksom vara. Det är den bästa öppningsdagen enligt mig!

Jag skulle ladda upp med Julens alla blommor och dess tillbehör, Poppa julmusik och välkomna mina kunder med ljuvliga blomdofter av alla dessa slag och massor av inspiration och köpglädje!
Utanför butiken skulle de brinna eldkorgar, Tomten skulle stå och bjuda på glögg och pepparkakor, Jultjärvar, smågranar och vackra lyckor skulle finnas vid entreén!

Ha lockande erbjudanden som tex:
 • Köp 2 adventsstjärnor ( julstjärnor) få en hyacint på köpet!
 • Handla för 200 kr och var med i utlottningen av en vacker julgrupp som du får hemlevererad dagen före julafton!
 • Uppesittarkväll i blomsterbutiken, anmäl dig för komma och skapa din egen julgrupp, jularrangemang eller julbukett!
 • Tomtens julpåse : 1 amaryllis 2 julstjärnor 3 hyaciner och så en julklapp till dig!
 • Beställ ett blommogram på skyltsöndagen som delas ut under julveckan inom kommunen och vi bjuder på leveransen!
 • Kom in med glöggflaskan så dekorerar vi den, perfekt " gåbortis" under jul!
 • Handla för 500 kr och du får 20% på valfri vara efter jul!
Alltid ha veckans vara och många lockande erbjudanden....
Min dröm är att kunderna skall bli  köpsugna och vilja komma tillbaka till min butik, och framförallt känna att de gjort ett bra köp och fått skaparglädje med sig hem!

Förr när ja var liten så hade man täckt för skyltfönstren och man fick rösta på bästa skyltade fönstret... varför e de inte så nu!, Tomteparad för barnen längs med gågatan för att inviga Julen tillsammans med RIKTIGA tomten?!

Nu skall ja lägga mig och se om nattens dröm är något att spinna vidare på eller om den skall raderas!

Godnatt!

2 kommentarer:

 1. Med dina erbjudanden skulle t.om. jag som nästan lyckas ta död på plastblommor bli köpsugen :D Fler som du behövs i den här byn och jag är glad att ni flyttar hit :)

  SvaraRadera
 2. Spinn vidare & verkställ :o)

  SvaraRadera